Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ راحله عبدالحسینی: جایی که به قول اهالی‌اش، بچه‌های خردسال هم به پای خود چوب اسکی می‌بندند و همراه بزرگ‌ترها راهی پیست اسکی می‌شوند. خانواده مادری «شیما یارخواه» اهل دیزین هستند. برای شیما هم اسکی کردن از ۴ سالگی، شروع و بعدها به علاقه‌ای فوق‌العاده تبدیل شد که او را روی سکوی نخست قهرمانی کشور کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاراته و اسنوبرد را هم به شکل حرفه‌ای تمرین می‌کند و همین چند هفته پیش توانست در نخستین مسابقات لیگ بین‌المللی اسنوبرد رتبه نخست بانوان را به دست آورد و برای حضور درنخستین تیم‌ملی بانوان کشور انتخاب شد. قبل از اعزام به اردوی تمرین مسابقات اسنوبرد انتخابی کاپ اروپا با او همکلام شدیم.  

یارخواه هم از دیگر هم‌محله‌ای‌های ما در دیزین مستثنا نبود و ورزش اسکی را به‌عنوان ورزشی تفریحی از ۴ سالگی شروع کرد. می‌گوید: «اوایل اسکی برای من یک تفریح دوستداشتنی بود. کم‌کم شکل حرفه‌ای پیدا کرد و از ۱۶ سالگی وارد مسابقات شدم. تمرین را جدی گرفتم تا به سکوی اول برسم.» یک دهه‌ای هم می‌شود که ورزش اسنوبرد را در پیست توچال تمرین می‌کند: «اسکی برای من جدی‌تر بود. اما الان اگر از من بپرسید که یکی از این دو ورزش را انتخاب کنم حتماً اسنوبرد را انتخاب می‌کنم.» او برای این انتخاب دلیلی هم دارد: «ورزش اسنوبرد سرعت بالاتری دارد. استایل اسنوبرد را هم بیشتر دوست دارم.»

  پیست اسکی توچال

از او درباره نخستین مسابقات لیگ بین‌المللی اسنوبرد می‌پرسیم که آذر ماه در توچال برگزار شد؛ مسابقاتی که توانست رتبه نخست و مقام قهرمانی را از آنِ خود کند که پاسخ می‌دهد: «این مسابقات علاوه بر اینکه نخستین مسابقه لیگ بین‌المللی بود، مسابقه انتخابی کاپ اروپا هم بود که بهمن ماه در گرجستان برگزار می‌شود و تا چند روز دیگر برای اردوی تمرینی اعزام می‌شوم.» یارخواه که همیشه در پیست توچال اسنوبرد تمرین می‌کند، امکانات این پیست را برای علاقه‌مندان به این ورزش خوب و کافی می‌داند و می‌گوید: «پیست اسکی توچال شیب ملایم‌تری دارد و پیست کوچک‌تری است. به همین دلیل برای افرادی که تازه‌ کار هستند بهتر از پیست دربندسر و دیزین است. بنابر تجربه من آموزش اسکی را از توچال شروع کنید. بعد از اینکه ایرادها را برطرف کردید به پیست‌های دیگر بروید و ادامه تمرینات را که حرفه‌ای‌تر است در پیست‌های دیگر بگذرانید.»

 سهمیه اسنوبرد در المپیک

گفت‌وگوی ما با قهرمان اسنوبرد بانوان کشور به سمت و سوی آرزوهایش در این رشته ورزشی می‌رود. یارخواه می‌گوید: «بیراه نیست اگر بگویم علاقه من به ورزش اسکی به دلیل فعالیت دایی‌ها و مادرم در این رشته بود. مادرم مربی اسکی بود. خواهرم هم اسکی می‌کند. شاید بگویید علاقه ما به اسکی ارثی است. اما من در رشته کاراته هم از ۸ سالگی کار می‌کنم و علاوه بر مربی اسکی، مربی کاراته هم هستم. کاراته و اسکی هر دو روحیه مقاومت می‌خواهد. ولی اسکی برای من عشق و علاقه دیگری است که دوست دارم در بازی‌های المپیک اسکی و از آن مهم‌تر در المپیک اسنوبرد حضور داشته باشم. بهتر است بگویم آرزو دارم کشور ما در المپیک اسنوبرد سهمیه بگیرد. چون تا به حال در المپیک اسنوبرد حضور نداشته‌ایم.»

  از آب شدن برف‌ها ناراحت می‌شوم

«اسکی یا اسنوبرد بنا بر شرایط اقلیمی پایتخت، ورزش فصلی است. ما از اواخر آبان تا اواخر اردیبهشت ماه فرصت داریم به پیست برویم و تمرین کنیم.» یارخواه این را می‌گوید و ادامه می‌دهد: «با شروع فصل بهار وقتی آب شدن برف در پیست را می‌بینم غمی در دل من می‌نشیند و می‌فهمم زمان اسکی کم‌کم دارد تمام می‌شود. دوست داشتم تهران ۱۲ ماه سال برفی بود.» او روزهای بدون برف را با مربیگری کاراته و بدنسازی می‌گذراند. یارخواه در پاسخ به پرسش که آیا اسکی ورزش گرانی است، می‌گوید: «برای تجربه این ورزش می‌توانید وسایل را اجاره کنید و لذت ببرید. این‌طور نیست که وقتی وارد ورزشی می‌شوید حتماً باید همه لوازم ورزشی را بخرید.»

  ورزش، سرمایه همه ماست

قهرمان اسکی کشور به ما می‌گوید که ورزش را فقط در شکل قهرمانی نبینیم و از همین الان و در هر سنی که هستیم، ورزش را فقط به خاطر سلامت جسممان به زندگی خود بیاوریم: «باورتان می‌شود افرادی را دیده‌ام که به خاطر سبک زندگی ماشینی و کم تحرکی در ۲۹ سالگی به زانو درد مبتلا شده‌اند؟ وقتی به آنها می‌گویم ورزش را در زندگی خود بگنجانید می‌گویند وقت نداریم. واقعیت اینکه غیر از سلامتی چه چیز مهم‌تر است که باید برای آن وقت بگذاریم؟ ورزش سرمایه ما می‌شود تا در میانسالی به ما کمک کند سلامت باشیم. برای برخورداری از زندگی شاد اول از همه باید جسممان سلامت باشد. هزینه بالای باشگاه‌ها هم بهانه است. از سویی برای هدفمان باید تلاش کنیم و از سوی دیگر ورزش کردن با نیت سلامتی حتماً به هزینه باشگاه‌های آنچنانی نیاز ندارد. ورزش را از پیاده‌روی و دویدن در بوستان شروع کنیم. برنامه‌های ورزشی در صدا و سیما و فضای مجازی هم می‌تواند کمک‌کننده باشد. تجهیزات ورزشی هم که در بوستان‌ها و پاتوق‌ محله‌ها در دسترس است.»

 اسنوبرد، ورزش روزهای برفی

ورزش اسکی شامل ۲ نوع اسکی متفاوت است: اسنوبرد و آلپاین. یکی ازتفاوت‌های این دو درتعداد چوب اسکی است. دررشته آلپاین، ورزشکار روی ۲ عدد چوب ‌اسکی سوارمی‌شود، امادراسنوبرد هردو پا روی یکچوب اسکی یا همان اسنوبرد قرارمی‌گیرد. این ورزش مهیج و مفرح طرفداران زیادی هم دارد. البته باید بی‌رودربایستی گفت که ورزش تقریباً گرانی است. وسایل و تجهیزات خاص خود را لازم دارد ودرهرمکان و موقعیتی نمی‌توان آن را انجام داد. عینک و دستکش و لباس اسکی، کفش اسنوبرد، اسنوبرد و فیکساسنوبرد هم تجهیزات لازم برای شروع این ورزش زمستانی است. برای آموزش این ورزش می‌توانید به مدرسه اسکی پیست دربندسر که شامل برگزاری کلاس‌های اختصاصی آموزش اسکی آلپاین و اسنوبرد است یا مدرسه اسکی پیست اسکی توچال سر بزنید.

کد خبر 647811 برچسب‌ها اسکی برف همشهری محله تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اسکی برف همشهری محله تهران بین المللی پیست اسکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۲۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل و اعزام تیم ملی فوتبال دانشجویان به بلژیک صحت ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر، فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر تشکیل تیم ملی فوتبال دانشجویان و اعزام به مسابقات جهانی و تاکید بر اینکه این اخبار صحت ندارد، اعلام کرد:

تنها مرجع رسمی تشکیل و اعزام تیم‌های ملی دانشجویان در رشته‌های مختلف ورزشی، فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی می‌باشد.

این فدراسیون تاکنون هیچ اقدامی برای تشکیل تیم ملی فوتبال دانشجویان انجام نداده و در صورت انتخاب سرمربی یا هرگونه اقدام دیگر در این خصوص، مراتب از طریق کانال‌های رسمی فدراسیون به اطلاع عموم خواهد رسید.

لازم به توضیح است طبق اعلام قبلی از آنجایی که طبق مقررات فدراسیون بین‌المللی ورزش‌های دانشگاهی، مسابقات فوتبال دانشجویان جهان دانشگاه محور می‌باشد و با توجه به مصوبه هیات رئیسه فدراسیون، تیم فوتبال دانشجویان تحت عنوان تیم منتخب توسط اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مسابقات اعزام خواهد شد که در حال حاضر هدایت تیم منتخب دانشجویان بر عهده امیدرضا روانخواه می‌باشد.

تیمی که با مربیگری بهنام طاهرزاده به بلژیک اعزام شده هیچ ربطی به فدراسیون ملی ورزش دانشگاهی ندارد و تشکیل و اعزام آن با این عنوان غیرقانونی است.

کد خبر 6089043

دیگر خبرها

  • برگزاری مسابقات موتورسواری و اتومبیلرانی با استقبال ویژه تماشاگران
  • درخشش کشتی‌گیر کهگیلویه و بویراحمد در رقابت‌های بین‌المللی
  • کشتی‌گیر بوشهری به مدال برنز رسید
  • (ویدئو) رکورد جهانی اسکی پرش شکست
  • کتاب شام برفی به چاپ نهم رسید
  • تشکیل و اعزام تیم ملی فوتبال دانشجویان به بلژیک صحت ندارد
  • برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت
  • آغاز مسابقات بین‌المللی کشتی فرنگی جام تختی در اهواز
  • فیلم/ بازگشایی گردنه برفی محور کرمانشاه به کردستان
  • سروش مهر: نبود پیست استاندارد تنها مشکل اسکیت سواران است/ ما چیزی از قهرمانان جهان کم نداریم